Familjen

ÖDÅKRA TENNISKLUBB
Ödåkra Tennisklubb är som en stor tennisfamilj för alla åldrar. Vi har en stor breddverksamhet med både motion och tävlingsspel. Vi arbetar efter ledorden glädje, inspiration, välkomnande och inkluderande. Vi vill förmedla glädje genom tennis!

HAPPY-METODEN
Ödåkra Tennisklubb utbildar enligt en egen utbildningsmetod kallad Happy-metoden. Metoden har fyra nivåer – röd, orange, grön och gul, och syftar till att göra det både roligare och enklare att lära sig spela tennis. Utbildningens gemensamma nämnare är Happy, klubbens officiella maskot, som leder spelaren genom de olika nivåerna. Metoden har fått stor uppmärksamhet i idrottskretsar och Ödåkra Tennisklubb lyfts fram som en förebild inom svensk idrott. Idag genomsyrar Happy-metoden hela klubbens verksamhet, med allt från ledarutbildning, tennisutbildning för idrottslärare, fritidsledare och fritidspedagoger, Tennisfritids som arrangeras fem veckor under året, spontanidrott i form av gratis Drop in verksamhet samt klubbens egen tävling Happy Sprint.

HELSINGBORGS STADS IDROTTSSTIPENDIUM
Helsingborgs Stads Idrottsstipendium utdelas årligen för att uppmuntra och belöna goda idrottsprestationer eller andra insatser eller arrangemang inom idrotten som förtjänar att särskilt uppmärksammas. 2016 tilldelats Ödåkra TK, Helsingborgs Stads Idrottsstipendium med följande motivering: Ödåkra Tennis, har med stort engagemang och kunskap, skapat en förening i tiden – modern, proaktiv, lyhörd och nyskapande. Ödåkra TK har tillsammans med klubbens tränare förflyttat tennisen som sport till en helt ny arena – med ledord som glädje, inspiration, välkomnande och inkluderande – en sport för alla, en klubb som gör skillnad!”

TENNISFRITIDS
Tennisfritids har blivit en dundersuccé och är ett av klubbens återkommande arrangemang under sportlov, sommarlov och höstlov. Tennisfritids ger ungdomar i åldern 6–15 år chansen att lära sig spela tennis med hjälp av Happy-metoden. Tennisfritids pågår vardagar mellan 08.00 och 12.00 och varje dag deltar mellan 28 och 38 barn. Alla barn får frukost och deltagardiplom. HAPPY SPRINT Happy Sprint är en av Sveriges första utomhusturneringar på röd, orange, grön och gul nivå. Ett familjeäventyr med sidoaktiviteter som till exempel Happyland, minitennis, servemätare, musik och god mat. Dagarna avslutas med att Happy leder en gemensam prisutdelning där alla deltagare får pris.

TENNISUTBILDNING FÖR SKOLOR OCH FRITIDSGÅRDAR
Ödåkra Tennisklubb har tagit fram en tennisutbildning för idrottslärare, fritidsledare och fritidspedagoger. Mer än 40 individer från 16 skolor och fritidsgårdar har utbildats och i utbildningen ingår tennisracketar, bollar och nät, som kursdeltagarna får ta med sig tillbaka till sina skolor. Att vi har lyckats få skolor i Helsingborg att erbjuda tennis i någon form till sina elever, om det så endast blir på rasterna, på fritids eller på skolschemat är historiskt.

DROP IN
Vi erbjuder gratis drop in-träning för ungdomar upp till 19 år. Drop in vänder sig dels till den målgrupp av ungdomar som idag slutar med idrott i större utsträckning än tidigare och upplägget bygger på ”prova på”, utan krav på medlemskap och prestation. Vi har utrustning till alla. Ödåkra är dessutom ett område med olika samhällsutmaningar som kräver nya arbetssätt för att locka ungdomar. Drop in är ett av dessa sätt! Byggnation av tennisbanor på röd och orange nivå, på baksidan av Ödåkra sporthall, innebär att vi nu erbjuder drop in-möjlighet från morgon till kväll.

ÄR DU HAPPY?
Ofta får vi frågan: Vem är Happy? För det är något magiskt med Happy. Ödåkra Tennisklubb arbetar efter ledordet glädje och vi försöker förmedla glädje i allt vi gör. Ju mer tennis du lär dig desto roligare kommer din tennis att bli för dig. Varje gång vi ser en spelare gå hem med ett leende på läpparna vet vi att vi har lyckats. Finn din glädje i tennis!

Varmt välkommen till den glada klubben!

Mer om klubben
Syfte
Ödåkra Tennisklubb skall ta hand om varje enskild tennisspelare, stora som små och gamla som unga. Klubben skall erbjuda tennisträning för att aktivera barn, ungdomar och vuxna för ett hälsosammare och mer aktivt liv. Klubbens största syfte är att introducera tennissporten till våra medlemmar men även att fördjupa och utveckla varje individs spelnivå, oavsett ålder, kön eller etnicitet.

Vision
I framtiden vill vi vara det självklara klubbvalet för barn, ungdomar och vuxna i Helsingborg och i nordvästra Skåne. Vi vill vara den tennisklubb/idrottsförening i Nordvästra Skåne som har ett utmärkt rykte som baseras på ett exceptionellt sportsligt utbud, fräscha och moderna lokaler samt en sund och balanserad ekonomi.