Happy

Happy tar Svensk Tennis till nya höjder!

Det är lördag morgon och jag styr bilen mot Ödåkra. Förra årets upplaga av Happy Sprint skall ha varit något alldeles extra. Tävlingen var uppkallad efter klubbens maskot Happy – en hund på två ben med röd-svarta tenniskläder och racket.

Jag kör in på Fleningevägen 65 där Ödåkra Tennisklubb har sina faciliteter. Det finns bara en parkeringsplats kvar. Jag parkerar bilen och tar med block och penna. Klockan är redan 12 och om en timme måste artikeln skickas in till redaktionen. Jag går av bilen och bort till informationstältet och hämtar en broschyr, men bestämmer mig för att hålla mig på lite avstånd från alla och bara iaktta – varför är Happy Sprint så omtalad?

Det var bara april månad så jag visste att det var en av Sveriges första utomhusturneringar, men det var inte bar det som lockade. Här fanns gott om personal och domare på alla banorna. Till skillnad från andra tävlingar som jag har besökt i egenskap av sportjournalist var här mycket besökare, det spelades musik och här pågick uteservering med pasta och… Happy Pizza mm. Liten bit bort kunde jag se att ett barn blev intervjuad av SVT och på andra sidan stod en proffsfotograf som tog massor med bilder. Vad är det som händer egentligen?

I informationsfoldern står det att Familjen ÖTK är först i Sverige med att ha utvecklat ett pedagogiskt utbildningssystem som de kallar Happy-medtoden. Klubben fokuserar på mjuka värden och genom en kombination av tennis och en positiv mental inställning så får klubben människor att glänsa.

Alla springer runt med t-shirts med Happy på. Jag går fram till prisbordet med specialdesignade medaljer med Happy. Happy, Happy, Happy… var jag än tittar. Jag går fram till den första banan. Där spelades en match mellan två pojkar i åtta års ålder. Jag kom in i matchens slutskede och bortaspelaren har matchboll emot sig efter att han missade sin första serve. Nu var han tvungen att sätta sin andra serve för att hålla matchen vid liv. Men pressen blev för stor för honom och han slog bollen i nätet. Matchen var över och den lilla pojken hade förlorat och bröt ihop totalt. Tårarna rann ner för hans kind och han sprang av banan, men tvärstannar när han kommer utanför grinden. Framför honom stod Happy med utsträckta armar som om han ville ge pojken en kram. Pojken springer fram och kramar om Happy.

”Jag måste vinna nästa match, men jag måste få rätt på min serve”, sa pojken.
”Följ med mig så ska jag hjälpa dig”, sa Happy och började gå mot sporthallen. Pojken tittade förväntansfullt på Happy och gick efter.

Jag följde efter på lite avstånd. Sporthallen var ombyggd till Happyland. Det fanns hoppborg, hinderbana, klättervägg, bollplank, minitennisnät, servemätare och en massa barn, ungdomar och i olika åldrar.

Happy går bort till servemätaren med pojken. De står och pratar med varandra en stund och Happy visar några servar och sen tränar pojken.

Nu ropar de upp nästa match i högtalarna. Det är matchen om tredjepris. Pojken kramar om Happy och springer leendes ut på plan, och Happy går runt och kramar andra barn som nu flockas kring honom.

Jag stannar kvar i Happyland ett tag, tittar på alla sponsorskyltarna som hänger på väggen och på alla som var där. Jag ser barnens glädje, till och med föräldrar ler och kramar om Happy när han strosar omkring på området.

”Nu är det dags för prisutdelning”, säger dem i högtalarna.
Jag går ut till tennisbanorna och sidan om prisbordet finns en prispall där barn och föräldrar är samlade. Tävlingsledaren ropar upp namnen på vinnarna som går upp och ställer sig på prispallen. Pojken vann tredjepriset. Happy kommer fram och överräcker priserna i tur och ordning. ”Det gick ju bra”, sa Happy och blinkade med ena ögat till pojken, och fortsatte; ”man måste tro på sig själv”.
Pojke sken upp som en sol och sa; ”Jag tror jag ska bli serve-specialist”.

Nu förstod jag varför Ödåkra Tennisklubb var så omtalad. Det var något magisk med den där Happy, tänkte jag. Jag gick bort till bilen för att skriva ner vad jag nyss varit med om.

Jag började med rubriken….

Happy tar Svensk tennis till nya höjder!

Namn: HAPPY
Bor: Ödåkra
Familj: Barnen i Ödåkra Tennisklubb
Stjärntecken: Hundstjärnan Sirius
Roligaste sporten: Tennis
Snyggaste färgen: Rött
Intresse: Krama kompisar
Favoritdjur: Jag gillar alla djur
Favoritmat: Happy Pizza
Favoritpryl: Mitt nya tennisracket
Egenskaper: Snäll, ärlig, omtänksam, kramgo och en god lyssnare
Mitt kompistips: Ge kramar till alla